Διαπιστεύσεις

Αν η μελλοντική σχολή κατάρτισης ομορφιάς σας που επιλέξατε είναι ιδιωτική βεβαιωθείτε ότι είναι διαπιστευμένη σύμφωνα με τις αρχές του σχετικού εθνικού οργανισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Είναι βασικό να συνδέεται με την τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης καθώς αυτό θα διασφαλίσει ότι η πιστοποίηση που θα λάβετε από αυτή είναι αποδεκτή στη χώρα σας ή ακόμη και παγκοσμίως. Ένα πιστοποιητικό από μια διαπιστευμένη σχολή ομορφιάς θα σας προσφέρει μια καλύτερη προοπτική στις μελλοντικές σας προσπάθειες.

Διδακτικό προσωπικό

Το διδακτικό προσωπικό είναι η καρδιά της εκπαιδευτικής μονάδας! Αναζητήστε σχολή με εκπαιδευτές άρτια καταρτισμένους και εξίσου παθιασμένους με το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει όπως εσείς! Μια ομάδα αφοσιωμένων εκπαιδευτών θα σας προσφέρει περισσότερες γνώσεις μέσα από νέες παιδαγωγικές προσεγγίσεις για μια καθηλωτική εμπειρία μάθησης. Ενημερωθείτε για την επαγγελματική εμπειρία των εκπαιδευτών αλλά αναζητήστε τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να δείτε και τις δουλειές τους αν υπάρχουν. Οι εκπαιδευτές δεν πρέπει απλώς να διδάσκουν το μάθημα, αλλά και να υποστηρίζουν τους μαθητές τους, καθώς μια σχολή ομορφιάς μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα απαιτητική κατά καιρούς.

Εγκαταστάσεις

Η τοποθεσία και οι εγκαταστάσεις της σχολή ομορφιάς επίσης θα πρέπει να επηρεάσει την τελική σας επιλογή. Ζητήστε να  περιηγηθείτε σε όλες τις εγκαταστάσεις της σχολής  πριν αποφασίσετε σχετικά με την εγγραφή σας. Μερικές από τις πτυχές που πρέπει να ελέγξετε είναι πρωτίστως η καθαριότητα αλλά και η γενικότερη ατμόσφαιρα στο σχολείο και ακόμη και στις αίθουσες. Τα άνετα καθίσματα, η άνεση και τα οπτικοακουστικά μέσα είναι μερικοί από τους παράγοντες στους οποίους πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Και φυσικά ζητείστε να δείτε τον υπόλοιπο εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσετε ως σπουδαστές. Αναζητήστε εξειδικευμένο και πρακτικό εξοπλισμό που είναι σύμφωνος με τις τελευταίες εξελίξεις της ειδικότητας που επιλέξατε να ακολουθήσετε.  Ένας προσεγμένος χώρος δείχνει και τη γενικότερη διάθεση της κάθε σχολής να ικανοποιήσει τους σπουδαστές της!

Παροχή πρακτικής εξάσκησης

Μία σχολή  που δεν περιλαμβάνει μια πρακτική μέθοδο μάθησης δεν είναι η σωστή επιλογή. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε ένα τμήμα μακιγιάζ, τότε είναι απαραίτητη η βασική σας εξάσκηση σε πραγματικά μοντέλα όπως επίσης πρέπει επίσης να σας προσφέρεται εκπαίδευση σχετικά με την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαλείων μακιγιάζ και άλλων συναφών προϊόντων. Οποιοδήποτε μάθημα αισθητικής πρέπει να περιλαμβάνει πρακτική μέθοδο μάθησης για να εφαρμόσετε στην πράξη τις νέες γνώσεις αλλά και για να αποκτήσετε εμπειρία.

Δωρεάν αναλώσιμα πρακτικής εξάσκησης

Τα απαραίτητα αναλώσιμα ενός επαγγέλματος ομορφιάς κατά την πρακτική εξάσκηση είναι ένα μεγάλο κόστος για κάθε καινούριο σπουδαστή. Καλό είναι να επιλέξετε σχολή, η οποία σας παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε δωρεάν τα αναλώσιμα που χρειάζεστε κατά την πρακτική σας εξάσκηση εκεί. Και φυσικά όσο μεγαλύτερη ποικιλία από αυτά σας παρέχει, τόσο περισσότερη εμπειρία και άποψη θα έχετε γι αυτά. Ωστόσο, στην πορεία θα πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσετε και τα δικά σας αναλώσιμα για την πρακτική σας εξάσκηση και εκτός σχολής, όμως είναι προτιμότερο να το κάνετε, όταν θα έχετε δοκιμάσει ήδη αρκετά από αυτά και γνωρίζετε καλύτερα τις ανάγκες σας.

Επιπλέον παροχές

Ο χώρος της ομορφιάς και της αισθητικής, όπως πλέον τα περισσότερα επαγγέλματα, απαιτεί μια ευρύτητα γνώσεων σε διάφορους τομείς. Κάθε σχολή, για κάθε ειδικότητα της καθορίζει ωρολόγιο πρόγραμμα για τα βασικά μαθήματα. Κάποιες σχολές ομορφιάς όμως ενσωματώνουν στο πρόγραμμα τους και κάποια απαραίτητα συναφή μαθήματα που θα συμπληρώσουν και θα επεκτείνουν τις γνώσεις σας. Όπως για παράδειγμα μαθήματα επαγγελματικής δεοντολογίας, λήψης και επεξεργασίας επαγγελματικής φωτογραφίας, επαγγελματικού προσανατολισμού, ξένης γλώσσας ακόμη και προσωπικής ανάπτυξης! Συνεπώς, αν κάποια σχολή σας παρέχει αυτή τη δυνατότητα είναι σίγουρα προτιμητέα και εν τέλει πιο οικονομική σε σχέση με το να πρέπει να τα κάνεις σε κάποιο εξωτερικό πάροχο.

Υποστήριξη

Ένα καλό σύστημα επαγγελματικής υποστήριξης είναι επίσης αυτό που χρειάζεστε από τη σχολή εκπαίδευσης σας. Η σχολή θα πρέπει να είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει σωστά και να βοηθήσει υποστηρίζοντας σας, την επαγγελματική αποκατάσταση σας εάν αυτό είναι που επιθυμείτε. Μάθετε πώς η σχολή φέρνει τους σπουδαστές της σε επαφή με την αγορά εργασίας και τους επαγγελματίες αυτής. Ακόμη και πώς υποστηρίζει ευκαιρίες τοποθέτησης θέσεων εργασίας στους σπουδαστές της. Αυτός είναι ένας ακόμη πολύ σημαντικός παράγοντας που θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη σας στη σχολή εκπαίδευσης σας.

Εμπειρίες απόφοιτων σπουδαστών

Πριν επιλέξετε σχολή ένας επίσης πολύ σημαντικό βήμα είναι να ελέγξετε τις εμπειρίες  προηγούμενων μαθητών από το σχολείο αυτό. Αυτό θα σας δώσει μια σαφή εικόνα του τι να περιμένετε που μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε την τελική σας απόφαση.

Κατά την αναγνωριστική επίσκεψή σας στη σχολή, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να μιλήσετε με κάποιον τρέχοντα σπουδαστή. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για μία σχολή από τους σπουδαστές της από οτιδήποτε άλλο! Ρωτήστε για τις εμπειρίες τους κατά τη φοίτηση τους, για την εκπαιδευτική προσέγγιση των εκπαιδευτών και πόσες δεξιότητες τους έχουν βελτιωθεί το διάστημα που παρακολουθούν τα μαθήματα. Μη φοβάστε ακόμη και να τους θέσετε ερωτήσεις ή να εκφράσετε τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε. Ήταν στη θέση σας μια φορά, οπότε θα καταλάβουν την αγωνία σας και όλη την έρευνα που αφορά την επιλογή της σχολής. Μπορείτε ακόμη και να ελέγξετε τις δημιουργίες και την πρόοδο των σπουδαστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ικανοποίηση των σπουδαστών από τη σχολή τους αποτελεί έναν πολύ σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να λάβετε υπόψη.

Τα παραπάνω αποτελούν τα βασικά σημεία που πρέπει πάντα να ψάχνετε κατά την επιλογή μιας σχολής ομορφιάς. Εκτός όμως από αυτά, βασικό ρόλο έχουν και τα δίδακτρα. Κάποιος σίγουρα θα ήθελε να παραμείνει εντός του προϋπολογισμού που έχει καθορίσει αντί να επιλέξει μία ακριβή σχολή. Όμως είναι βασικό να επιλέξετε μία σχολή που σας προσφέρει την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής. Μπορεί μία σχολή να είναι ακριβή αλλά να μη σας παρέχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα σπουδών αλλά και το αντίθετο. Όπως και να έχει βεβαιωθείτε ότι είστε προσεκτικοί στην επιλογή της καλύτερης ποιοτικά σχολής ομορφιάς που θα ικανοποιούσε τις απαιτήσεις σας στο έπακρο. Διαφορετικά, θα έχετε επενδύσει άσκοπα χρήμα και το σημαντικότερο: τον πολύτιμο χρόνο σας.